TRURO — For privacy and for getting away from it all, this woodsy Truro setting can’t be beat. Marsh Lane is a dead-end dirt road, and the driveway brings you down a small hill. It’s almost surprising to see such a contemporary home here — the entire lot is surrounded by woods that make up the Little Pamet conservation area. The yard is green and manicured all around, with the backyard boasting plenty of space and a built-in fire pit.

This home is practically brand-new, built in 2014, and no detail has been forgotten, right down to the octagon-shaped windows on each side of the front door. The floor plan is entirely open concept and feels much larger inside than it seems from the outside, with high ceilings, dark-stained hardwood floors and oversized windows giving that solid, contemporary feel that’s so sought after. It has a nice flow: living room flows into dining area, with French-style sliding glass doors out to the backyard, and dining area flows into the kitchen. And what a kitchen — it goes without saying this is the focal point of this ultra-contemporary home.

A large island creates a perfect gathering space, and features a built-in wine rack on one side and shelves on the other, plus cabinetry and a spot for the microwave — these larger, more functional islands have been all the rage in the last few years. Subtle pendant lights hang overhead. The kitchen cabinets are white beadboard, in a “modern country” style, according to Realtor Andi Candello. The speckled granite countertops and the light, airy feel provide just the right ambience. The kitchen is, of course, outfitted with stainless steel appliances.

We didn’t expect the upstairs to feel equally as spacious, but it does, thanks to the high ceilings and large windows in every room. Two bedrooms share a bathroom, there’s a washer and dryer area, and the master suite is at the end of the hall.

The walk-out basement is dry and ready to finish; we think a Tiki bar would go quite nicely here.

Candello said there’s much to love about this house. “The high ceilings, the thoughtful layout, and the fact that it’s turn-key. Plus, it’s in a conservation area — it’s just so private, and that’s really important these days.”

Marina Davalos is a freelance writer who lives in Cotuit. Follow her on Twitter @Marina_Davalos1.

Source Article